Известие

Collapse
No announcement yet.

JTD - върви сама на втора скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

@trustworthy
    изразявам се образно за да ме разбере колегата пък и при мен не знам компютъра как се намесва...аз съм ТД просто дизела си тръгва без газ по задръствания е доста удобно а и ускорение е доста силно казано сподер мен

просто....логично е като превключиш от първа на втора колата да върви повече
    Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
      В това да караш без газ няма нищо нередно. Нередното е да се налага компютъра да ти коригира грешките. Най-малкото щом са грешки не са полезни Та въпроса е, че ECU-то не може да реагира със скоростта на мисълта ти и двигателя понася разко намаляване на оборотите, нежелани сътресения и куп други такива дреболии, които няма да "преобърнат колата", но все пак системно повтаряна грешка се натрупва и все в един момент може да избие през най-слабата брънка на веригата
      Говори направо, че доста хора явно карат така колите си без газ...Кажи какви са проблемите, които могат да възникнат...
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        Говори направо, че доста хора явно карат така колите си без газ...Кажи какви са проблемите, които могат да възникнат...
        не виждам какви проблеми може да има стига да не включваш втора прекалено рано,оборотите да ти паднат и компа да се намесва мисля че това искат да кажат колегите
        Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
          Съгласен, но ако подаваш повече газ, за мен не беше логично да ускорява без аз да подавам газ, затова и пуснах темата

Но вече ми се изясни, че освен мен има и един компютър който решава да се намеси от време на време

@detelazurno точно този експеримент си направих, и реагира така както описваш. Прав си само бензин съм карал до сега и затова ми направи и такова впечатление.
          sigpic
          146 1.9 JTD, 99'

Comment

питам се дали този номер може да се получи от повреден потенциометър - демек да му се променя съпротивлението при сътресенията ... наивно предположение, но логично.
            sigpic
            Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Първоначално публикувано от alfa_erazor Покажи съобщение
              и почна да отпускам бавно съединителя, с много лека газ, колата започва да ускорява доста бързо
              Аз очаквам с леко подаване на газ, да се движа с равномерна скорост, вместо това колата тръгва неконтролируемо да ускорява.
              Тъй като гледам,потенциометъра му си е редовен.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
                @trustworthy
                изразявам се образно за да ме разбере колегата пък и при мен не знам компютъра как се намесва...аз съм ТД просто дизела си тръгва без газ по задръствания е доста удобно а и ускорение е доста силно казано сподер мен

Има бая разлика м/у жтд и тд в това отношение. Управлението на горивния процес е доста различно.

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                И аз бях чувал някъде, че не е полезно да се кара така без газ, но ЗАЩО???
                Защото се товари двигателят.

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                На студен двигател е по осезаемо подаването на газ
                Това важи за бензините само
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                X